Google Pixel Watch Review

  • Mooi gestroomlijnd design
  • Breed aanbod van praktische Google apps, zoals Google Maps, Google Assistent en Google Pay
  • Uitgebreide en goede fitnesstracking en -functies door Fitbit-integratie
  • Soepele/responsieve interface
  • Matige accuduur
  • Slechts 1 maat verkrijgbaar
onze partners
Google Pixel Watch Smartwatch Google Pixel Watch
    Google Pixel Watch
    Smartwatch Google Pixel Watch

Video - look and feel

Review

Het heeft even geduurd voordat Google met zijn eigen smartwatch op de markt kwam, maar met de Google Pixel Watch is dan eindelijk het ijs gebroken.

Google heeft uiteraard niet het wiel opnieuw uitgevonden en kon ook goed gebruikmaken van vertrouwde Fitbit-functies en interface – vanwege de overname van Fitbit door Google – maar heeft er wel zijn eigen design-sausje overheen gegooid.

Het resultaat is een soepel werkende smartwatch met voordelen uit zowel het Google- als Fitbit-kamp én een uniek rond ontwerp, dat veel gebruikers zal aanspreken.

Helemaal vlekkeloos is deze Pixel Watch (nog) niet, maar het is absoluut een prima eerste poging. Check onze Google Pixel Watch review voor het hele verhaal.

Let op: De nieuwe Google Pixel Watch 2 is ook al beschikbaar! Bekijk review

Google Pixel Watch: design en horlogekast

Er zijn uiteraard meer dan genoeg ronde smartwatches maar heel weinig van die horloges hebben zo’n luxueuze uitstraling als de Google Pixel Watch.

Het gebogen Gorilla 5-glas dat vrijwel naadloos overloopt in de roestvrijstalen achterkant, geeft de watch een unieke, aantrekkelijke look en maakt het horloge geschikt voor elke gelegenheid of situatie.

Ergens staat deze ontwerpfilosofie echter ook weer niet mijlenver ver af van die van Fitbit. Horloges als de Versa (4) en Sense (2) kenmerken zich tenslotte ook door aantrekkelijke rondingen, zoals te zien in de ‘squircle’ vorm van de kast en het eveneens (licht) gebogen scherm.

De horlogekast is niet enorm groot met 41 mm, maar voor veel gebruikers een prima maat.

Voor wat grotere polsen kan het horloge wel wat iel tonen, wat het jammer maakt dat de Pixel Watch niet in verschillende maten verkrijgbaar is. Maar wie weet zal dit bij zijn opvolger wel het geval zijn.

Het horloge weegt slechts 36 gram en de kast is verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud en zilver.

De Pixel Watch is waterdicht tot 50 meter (5 ATM)

Pixel Watch display en interface

Veel gebruikers vinden in eerste instantie de bezel van de Pixel Watch wat aan de grote kant, maar in het dagelijkse gebruik valt dit – door de glooiende vorm van het scherm – eigenlijk reuze mee en lijkt de bezel niet groter dan gemiddeld.

Het AMOLED-display is met zijn grootte van 1,2 inch niet enorm groot maar het voldoet op zich prima.

Het display heeft een resolutie van 450 x 450 pixels – of 320 ppi – en een maximale helderheid van 1000 nits. Ook is er een Always On-modus aanwezig.

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat je als je de Always On-display inschakelt en maximale helderheid gebruikt, de batterij een stuk minder lang meegaat.

Het touchscreen werkt heerlijk soepel en er is nauwelijks een hapering waar te nemen.

De schermen die je ziet na zijdelings swipen – met bijvoorbeeld profielen en hartslaginformatie – evenals de snelmenu’s en snelle toegang tot de Google Assistent via een long press, zijn bekend van bijvoorbeeld de Fitbit Sense 2 en Versa 4.

De Apple Watch-achtige ‘kroon’ waarmee je makkelijk door de menu’s of opties kunt scrollen is wel weer nieuw en werkt erg fijn.

Sport, activiteiten en health tracking

Natuurlijk houdt de Google Pixel Watch je stappen, afgelegde afstand, calorieverbruik en hartslag bij; maar ook je actieve minuten – of ‘Actieve Zone’-minuten, zoals we deze kennen van (andere) Fitbit devices.

Ook kun je vele sportactiviteiten doen en bij (laten) houden met je horloge, 40 soorten maar liefst, van hardlopen, fietsen en zwemmen tot skién en dansen.

Je start met een sport door naar het activiteitenscherm te swipen en op een activiteit (of eerst op ‘Meer’) te tikken. Vervolgens zal de Pixel Watch naar een GPS-signaal zoeken (bij een buitenactiviteit), waarna je op start – een soort ‘play’-knop – kunt tikken.

Je kunt ook vooraf nog instellen wat je doel is voor de activiteit: zo kun je op afstand, tijd, of calorieverbruik trainen.

Fijn is dat op vele watchfaces je live hartslag in beeld komt tijdens je workout; je hoeft hiervoor dus niet een apart menu of losse widget in te duiken.

Maak je gebruik van Fitbit Premium, dan ontsluit je vele video-workouts, functies en ondersteunend materiaal.

Zo krijg je bijvoorbeeld een fitheidscijfer die aangeeft of je alweer kunt gaan sporten; vergelijkbaar met de functie Trainingsfitheid/Training Readiness op recente Garmin horloges. Maar ook krijg je meer inzicht in je slaapkwaliteit.

Hoewel er integratie is met het Fitbit ecosysteem is overigens (nog) niet alles mogelijk wat op andere Fitbit horloges mogelijk is. Zo heeft de Pixel Watch hardwarematig de mogelijkheid om je SpO2 te meten maar is deze functie er nog niet.

Ook zijn er nog geen huidtemperatuurmetingen en actieve notificaties bij schommelingen in je hartslag.

Het is gelukkig wel mogelijk om zelf een ECG (hartfilmpje) te maken, wat een mooie health functie is, waar potentieel zeer waardevolle informatie uit kan komen.

Pixel Watch: GPS en Navigatie

Uiteraard beschikt de Google Pixel Watch over ingebouwde GPS, die redelijk accuraat is en weer wat beter lijkt te zijn dan de GPS-sensor op de Sense 2.

Een GPS-signaal wordt gelukkig redelijk snel gevonden en na iedere workout wordt je gelopen of gefietste route, compleet met gegevens over tempo, hartslag en calorieverbruik, netjes weergegeven in de smartphone app.

Een groot voordeel van de Google-integratie is dat de Pixel Watch gebruik kan maken van vele Google apps, waaronder Google Maps (al is deze app ook beschikbaar op de Sense 2 en Versa 4).

Dat betekent dat zodra je een route hebt opgestart in Google Maps op je telefoon, de Pixel Watch deze automatisch overneemt en toont op het scherm van je horloge, inclusief de turn-by-turn-aanwijzingen.

Dit is ideaal, omdat je tijdens de routebegeleiding dan nooit meer je telefoon erbij hoeft te pakken maar alleen maar even je pols hoeft te draaien. Erg fijn – en veilig – voor tijdens het hardlopen, fietsen, of bijvoorbeeld als je in de auto zit.

Google Pixel Watch: smart functies en muziek

Smartwatch Google Pixel Watch

De Pixel Watch is een Google watch en dat zul je weten ook! Je hebt niet alleen de beschikking over Google Maps, maar ook over Google Agenda, Google Pay, Google Home en Google Assistent.

Met Google Home kun je je smart lampen (zoals Philips Hue) en andere smart apparaten bedienen, maar vooral Google Assistent is handig en werkt erg goed.

Zo kun je vanaf je pols Google zoekopdrachten uit (laten) voeren, timers instellen, om het weer vragen of telefoongesprekken starten; die je vervolgens kunt voeren via de speaker en microfoon op je horloge.

Google Pay is een heerlijke manier om zonder geld op zak toch betalingen te kunnen doen. Als je bank deze dienst tenminste ondersteunt. Als dit een belangrijke functie voor je is, is het wel handig om dit vooraf even te checken.

Je kunt op de Pixel Watch lokaal/offline muziek opslaan en (via een bluetooth hoofdtelefoon) beluisteren; hier is 32 GB aan opslagruimte voor beschikbaar.

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van Google (Premium, als je hiervoor betaalt) en van de speciale Spotify-app.

In de Wear Os app-store kun je nog veel meer (third party) apps downloaden, een functionaliteit die helaas niet werd aangeboden op de Fitbit Sense 2 en Versa 4.

Tenslotte kun je – natuurlijk – ook notificaties ontvangen op de Pixel Watch en is het daarnaast mogelijk om volwaardige berichten terug te sturen. Dit kun je doen met je virtuele toetsenbord, maar je kunt ook gewoon wat dicteren aan Google Assistent.

Het zorgt er al met al voor dat de Pixel Watch een meer dan capabele smartwatch is, die je leven echt makkelijker maakt.

Pixel Watch Batterij

Het gaat misschien wat ver om de accuduur de Achilleshiel van de Google Pixel Watch te noemen, maar het houdt hier niet bepaald over.

De geclaimde maximum batterijduur is 24 uur in smartwatch-modus en 12 uur in GPS-modus. Wil je dit halen dan is het alleen aan te raden om de helderheid niet al te hoog te zetten en er goed op te letten dat je ’s nachts de slaapmodus inschakelt.

Ook het uitschakelen van het Always On-display kan nodig zijn om tot deze cijfers te komen. 

Een voordeel is dat je de Pixel heel snel weer op een acceptabel niveau kunt krijgen, met de bijgeleverde oplaadschijf. In slechts 20 minuten heb je al een batterijniveau van 30% bereikt en na een half uur zit je op 50%.

Dus ook al is je horloge (snel) leeg, het duurt nooit lang voor je er weer mee vooruit kunt.

Bekijk ook: Beste smartwatch van 2024

Eindoordeel Google Pixel Watch

Google Pixel Watch

De eerste smartwatch van Google is zeker iets om blij van te worden. Ja, hij zal voor sommigen wat aan de kleine kant zijn en een betere accuduur was leuk geweest, maar daarbuiten is het functionele, veelzijdige smartwatch met prachtige looks.

De Google Pixel Watch is een smartwatch die optimaal gebruik maakt van Google apps – zoals Google Maps, Google Pay en Google Assistent én veel haalt uit de Fitbit-integratie.

Bovendien kun je zelf allerlei apps  toevoegen, heb je volledige muziekfunctionaliteit en heb je veel vrijheid in het communiceren met je contacten; door berichten te sturen of zelfs te bellen via je horloge.

Wil je de stijlvolle en handige Google Pixel Watch zelf ervaren? Bestel hem dan bij Bol, Coolblue, Amazon of een andere webshop en test hem zelf.

En als je hem (al) hebt geprobeerd, laat dan vooral hieronder weten wat je ervan vindt!

Alternatieven

9.6
Garmin Forerunner 965 Vanaf: 599
Forerunner 265 featured
9.5
Garmin Forerunner 265 Vanaf: 469
9.5
102 reviews
Apple Watch Series 9 Vanaf: 419
9.5
25 reviews
Apple Watch Ultra 2 Vanaf: 869
Garmin Venu 2
9.4
349 reviews
Garmin Venu 2 Vanaf: 297
9.4
Garmin Approach S62 Vanaf: 399
Apple Watch Ultra
9.3
22 reviews
Apple Watch Ultra Vanaf: 710
Apple Watch 8
9.3
125 reviews
Apple Watch 8 Vanaf: 416
9.3
4 reviews
Polar Vantage V3 Vanaf: 503

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!