Sigma PC 15.11 review Sporthorloge Hardloopzone

Sigma PC 15.11 Review

  • Waterdicht tot wel dertig meter
  • Simpel, maar doeltreffend
  • Zeer betaalbaar
  • Rondeteller tot wel vijftig rondes
  • Geen ingebouwde hartslagmeter, maar een bijgeleverde losse borstband
  • Horlogebandje kan niet worden vervangen
  • Geen ingebouwde GPS sensor of mogelijkheid om dagelijkse activiteiten te meten
onze partners

Video - look and feel

Review

Sigma is een merk waar we nog niet eerder over hebben geschreven. Ondanks dat dit merk misschien niet heel bekend is zijn er redelijk wat sporters die een sporthorloge van Sigma in bezit hebben. Lees snel verder om er achter te komen wat de Sigma PC 15.11 een prettig sporthorloge maakt.

Hoe ziet de Sigma PC 15.11 er uit?

De Sigma PC 15.11 is een vrij eenvoudig sporthorloge. Qua uiterlijk is het dan ook meteen overduidelijk dat het hier om een sporthorloge gaat en niet om een normaal horloge. Het horloge heeft een rond scherm met een zwarte band (deze kun je niet verwisselen).

Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren waarbij de accenten in het bandje zijn verwerkt. De kleuren waaruit je kunt kiezen zijn blauw, geel, groen en grijs. De Sigma PC 15.11 is gemaakt van licht materiaal en zit daardoor comfortabel om de pols.

Sigma PC 15.11

Voor wie is dit sporthorloge geschikt?

Dit sporthorloge is geschikt voor iedere sporter die weinig waarde hecht aan het design van het horloge of aan uitgebreide opties en extra’s. Het horloge is handig in gebruik en kan je helpen om wat gerichter te trainen. De hartslag wordt nauwkeurig bijgehouden en je kunt gemakkelijk in een bepaalde zone trainen.

Wat kan je allemaal met de Sigma PC 15.1?

Ondanks dat de Sigma PC 15.11 vrij simpel is kun je toch gebruik maken van een aantal verschillende opties en functies. We hebben daarom hieronder de belangrijkste punten van deze functies voor je op een rijtje gezet.

Losse hartslagmeter

De Sigma PC 15.11 beschikt niet over een ingebouwde hartslagmeter, maar wordt geleverd met een losse borstband. De hartslagmeter geeft nauwkeurig de hartslag tijdens jouw training weer. Bovendien kun je tijdens het sporten ook zien in welke hartslagzone je hartslag zich bevindt. Door middel van een percentage ten op zichte van je maximale hartslag kun je dus op eenvoudige wijze gaan trainen in een zone die voor jou het prettigst is.

Sigma borstband

Geen GPS sensor of mogelijkheid om activiteiten te meten

Helaas beschikt dit sporthorloge niet over een ingebouwde GPS sensor. Je kunt daardoor onder andere je snelheid, de gelopen afstand en de gelopen route niet bekijken. Daarnaast is het ook niet mogelijk om je dagelijkse activiteiten te meten. Alleen het aantal verbruikte calorieën tijdens je training wordt gemeten, maar dus bijvoorbeeld niet het aantal stappen of de kwaliteit van je slaap.

Rondeteller

Dit sporthorloge houdt de verschillende rondes bij. Hij kan tot wel vijftig rondes tellen. Tijdens een ronde wordt onder andere je maximale hartslag, gemiddelde hartslag, het aantal verbruikte calorieën en je trainingstijd in doelzone per ronde bijgehouden. Natuurlijk wordt ook de tijd sinds je start gemeten en kun je de tijd per ronde bekijken.

Bovendien kun je de Sigma PC 15.11 gemakkelijk als stopwatch gebruiken.

Waterdicht

De Sigma PC 15.11 is waterdicht tot wel dertig meter en kan dus zeker tegen een flinke regenbui of een douchebeurt. Als je hem ook graag als horloge wilt gebruiken kan je dit sporthorloge dus gewoon gedurende de gehele dag omhouden. Ook kun je de Sigma PC 15.11 hierdoor makkelijk schoonmaken.

Batterijduur

Het voordeel van dit sporthorloge is dat er een losse batterij in zit. Je kunt deze dus gemakkelijk zelf vervangen en het is niet nodig om de Sigma PC 15.11 geregeld op te laden. Bovendien kun je op het scherm van het horloge altijd de status van de batterij zien en dus op tijd de batterij verwisselen indien dit nodig blijkt te zijn.

Conclusie

De Sigma PC 15.11 is een redelijk goedkoop en simpel horloge en daardoor al snel voor iedere beginnende sporter goed te gebruiken. Het sporthorloge kan je goed op weg helpen om je trainingen te verbeteren en jezelf zo te blijven motiveren. Het uiterlijk van de Sigma PC 15.11 is niet heel bijzonder, maar al met al heb je voor niet al te veel geld een handig trainingshulpmiddel aan dit horloge.

Let op: dit horloge kun je niet in het Nederlands instellen. De informatie spreekt in principe wel voor zich, maar mocht je echt graag alles in het Nederlands willen zien dan zul je weinig aan de Sigma PC 15.11 hebben.

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
74 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 255
9.5
14 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 649
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
178 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 460
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 949
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 209
Garmin Epix 2 Review
9.3
38 reviews
Garmin Epix Vanaf: 560
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
64 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 289
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 473

Laat een reactie achter

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!