21 reviews | opgehaald van: Coolblue

Coros Pace 2 Review

  • Het lichtste GPS horloge ooit, heel prettig tijdens het sporten
  • Waanzinnige accuduur waardoor je hem zorgeloos kunt dragen zonder opladen
  • Hardloopvermogen aan de pols, uniek voor dit prijspunt
  • Running performance en hersteltijd zijn fijne trainingsondersteuning
  • Gestructureerde workouts en creëren trainingsplan mogelijk voor het beste overzicht
  • Massa’s sportfuncties voor een instapprijs
  • Nauwelijks smartfuncties
  • Geen maps, routes of navigaties
  • Een simpele afwerking / uitstraling

Vanaf: € 198

onze partners

Video - look and feel

Review

Moet je als echt serieuze hardloper, triatleet of multisporter investeren in een sporthorloge dat veel en diepe tracking- en analyse-functies biedt? Dan ben je wel zeker 400 of 500 euro kwijt. Toch?

Ja. Tenminste tot voor kort wel.

Maar Amerikaanse horlogebouwer Coros laat zien dat het ook anders kan.

Met de Coros Pace 2 heeft het bedrijf een no-nonsens sporthorloge gemaakt dat er misschien weinig opmerkelijk uitziet, maar een indrukwekkend assortiment aan tracking en analysefuncties biedt in combinatie met een net zo indrukwekkende accuduur. En dat voor nog geen 200 euro!

Wat dacht je van Running Performance, Running Power aan de pols, een profiel voor Open Water Zwemmen, een altimeter, kompas, ANT+ en Bluetooth en een batterij waarmee je 20 dagen kunt doen? Precies… Maar is de Coros in de praktijk net zo goed als op papier?

Display en Design

Display en Design

We snappen het als je meteen je creditcard tevoorschijn wilt halen, maar laten we voor de vorm de review nog even afmaken.

Zoals gezegd is de vraagprijs net geen 200 euro en daar kun je natuurlijk niet de aller-, allermooiste afwerkingen, materialen, resolutie, schermtechnologie etc. voor verwachten. Als je zoveel inhoud biedt als de Coros Pace 2 moet je ergens op inleveren.

Dat ‘ergens’ is in dit geval het scherm.

Hoewel de Coros Pace 2 er niet goedkoop uitziet, heeft het horloge ook niet bepaald een premium look. Het is een vrij plasticerige horlogekast van 42 mm, met 2 fysieke knoppen (waarvan één een wieltje/‘kroon’) zonder touchscreen en een resolutie van 240 x 240 pixels.

Tegelijkertijd voldoet het scherm prima – de Fenix 7s en Suunto 9 Peak hebben bijvoorbeeld dezelfde resolutie – en zorgt die simpele behuizing er wel voor dat het horloge enorm licht is. Met zijn 29 gram is het zelfs het lichtste GPS-horloge ooit!

Wel is het zo dat het display – zeker binnenshuis – wat aan de doffe kant is. Tijdens het sporten kan dit gelukkig goed ondervangen worden door gebruik te maken van de mogelijkheid om zwarte tekst op een witte achtergrond weer te geven, in plaats van andersom.

Interface en bediening

De Coros Pace 2 heeft 2 knoppen minder dan zijn voorganger, maar een van de 2 fysieke knoppen heeft meerder toepassingen aangezien het hier een wieltje of ‘kroon’ betreft, vergelijkbaar met de soortgelijke knop op Apple Watches.

De meningen zijn erover verdeeld hoe prettig dit wieltje precies is. Zeker, als je niet aan het sporten bent en gewoon op de bank zit terwijl je door menuutjes heen scrolt is het wieltje absoluut handig, maar tijdens het sporten kan het wat lastiger zijn (dan een normale knop).

Volgens Coros is het wieltje handig voor als bezwete vingers hebt maar als je middenin een run zit kan het juist prettiger zijn om met makkelijk te vinden en in te drukken knoppen te navigeren en/of keuzes te bevestigen.

Hoe dan ook is het weer eens wat anders dan wat (veel) andere horloges bieden.

Op zich is de veelzijdigheid van de knop welkom. Zo kun je bijvoorbeeld op bepaalde schermen de kroon indrukken om vervolgens met het wieltje verschillende gedeeltes van een grafiek te bekijken.

Tracking en activiteiten

Tracking en activiteiten

Waar moeten we beginnen?

Hoewel de Coros Pace 2 wat minder sportprofielen biedt dan concurrenten als Garmin of Suunto, kun je er wel enorm veel analyses op loslaten.

Hardlopers worden sowieso goed bediend. Je kunt om te beginnen kiezen voor één van drie soorten hardloopprofielen/toepassingen: buiten lopen, binnen (op een loopband), of op een atletiekbaan (track mode).

Bij lopen op een atletiekbaan moet je opgeven in welke baan je precies loopt en gewoon beginnen met lopen. Wanneer de baan dan herkend is, zal de Pace 2 nauwkeurig ieder rondje met de juiste afstand registreren en weergeven. Ideaal om je exacte snelheid te kunnen meten.

Running Performance

De Pace 2 houdt ook je Running Performance bij, waarbij je na iedere run ziet hoe productief je geweest bent en wat het aerobische en anarobische effect van je training was. Op basis hiervan krijg je ook informatie over je geadviseerde hersteltijd. (bron: Coros Pace 2)

Beide soort analyses zijn ook terug te vinden op verschillende modellen van Garmin, die overigens doorgaans een langere hersteltijd opgeven. Daarnaast geeft de Pace 2 informatie over je uithoudingsvermogen; wat ook niet bepaald standaard is in deze prijsklasse.

Fijn is ook dat je gestructureerde workouts kan creëren, of dit nu simpele intervalsessies zijn of meer complexe programma’s.

En als je een uitgebreid programma wilt maken voor vele weken of maanden in de toekomst, dan kun je zelfs een heel trainingsplan samenstellen, dit tonen op je kalender (en het plan zelfs uploaden en naar anderen sturen).

Hardloopvermogen

Verder beschikt de Coros Pace 2 – naast de hardloopprofielen – over verschillende andere profielen, waaronder Open Water Zwemmen en verschillende meer gebruikelijke profielen, zoals cardio, krachttraining en fietsen, maar bijvoorbeeld ook triatlon.

Een opvallende feature in deze prijsklasse is die voor het meten van running power, oftewel hardloopvermogen. Meestal meet je dit met behulp van speciale ‘running pods’, zoals die van Stryd, maar de Coros Pace 2 kan dit ook aan de pols meten.

Dit zagen we al eerder bij bijvoorbeeld de Polar Vantage V, maar dat is een horloge dat twee keer zoveel kost als de Pace 2.

Hardloopvermogen is een indicatie van de belasting en inspanning van je lichaam. Dit stukje data – meestal uitgedrukt in watts – laat zien hoeveel energie je verbruikt in iedere fase van je run.

Zo moet je bijvoorbeeld heuvelop harder werken dan op een vlakke weg en hardloopvermogen houdt hier rekening mee. Als je zorgt dat je steeds in een bepaalde zone van een specifiek hardloopvermogen loopt, ben je er beter van verzekerd dat je de eindstreep zal halen.

Het is een erg nuttige functie voor serieuze hardlopers en geweldig dat je dit gewoon rechtstreeks vanaf de pols kunt meten met een horloge in deze prijsklasse. Wat nog mooier is: de metingen zijn ook zeer nauwkeurig; of in ieder geval: vergelijkbaar met die van een running pod.

Coros Pace 2 GPS, hartslagmeting en slaapmeting

Coros Pace 2 GPS, hartslagmeting en slaapmeting

Dat brengt ons bij de nauwkeurigheid van andere belangrijke sensoren: de GPS en hartslagsensor. Ook hier is het vooral een positief verhaal, want de metingen zijn behoorlijk accuraat.

Zeker de GPS verrast in positieve zin, waarbij de metingen niet onderdoen voor die van een veel duurdere Polar of Garmin watch.

Hartslagsensor

De hartslagsensor is iets wisselvalliger. Dat wil zeggen, bij het starten en in het geval van intervallen, is de reactie wat traag. Het duurt even voor de Pace 2 goed op een lijn zit met de werkelijke hartslag (zoals getoond door een hartslagband en/of een nauwkeurige concurrent).

Tegelijkertijd is het totaalbeeld – met gegevens over bijvoorbeeld de gemiddelde en max hartslag – aan het einde van de ‘rit’ meestal zeer vergelijkbaar met dat van de concurrentie. Wat voor de meeste hardlopers met name relevant zal zijn.

De hartslagsensor is ook verantwoordelijk voor het meten van de slaapkwaliteit wat ook een functie is van de Pace 2.

Deze data wordt iets minder gedetailleerd weergegeven dan bij een Garmin horloge, maar wel weer stukken gedetailleerder dan op een Apple Watch. Diepe en lichte slaap wordt bijvoorbeeld keurig in kaart gebracht, middels een grafiekje.

Connectiviteit

Ook op het gebied van de connectiviteit doet de Pace 2 het uitstekend, met de mogelijkheid om te verbinden via zowel bluetooth als ANT+, onder andere voor connecties met een hartslagband of loopband; maar ook met running pods, voor (bijvoorbeeld) extra running power data.

Coros Pace 2 Batterij

Coros Pace 2 Batterij

De accuduur van de Coros Pace 2 is geweldig. Je kunt er regelmatig mee sporten – met GPS-gebruik – en er zo een paar weken mee doen, zonder op te laden.

Even in cijfers dan:

  • In GPS-modus gaat de Pace 2 30 uur mee;
  • In UltraMax GPS-modus doe je 60 uur met de Pace 2;
  • Bij algemeen gebruik gaat de Pace 2 maar liefst 20 dagen mee.


Dit is een accuduur die je verwacht bij een Fenix of high end Forerunner. Of een horloge met veel minder functies. De Coros Pace 2 perst dit uithoudingsvermogen uit een tot de nok toe met features gevulde watch. Indrukwekkend.

Smart en andere functies

Er zijn grenzen natuurlijk. De Coros Pace 2 kan en biedt veel, maar niet alles. Op het gebied van smart functies heb je weinig aan het horloge. Ja, je kunt er notificaties mee ontvangen, maar meer ook niet.

Je hebt geen muziek (of muziekbediening) aan boord, kunt niet contactloos betalen en hebt niet allerlei apps om te downloaden van een appstore.

Eindoordeel: De Coros Pace 2 wel of niet kopen?

Eindoordeel Coros Pace 2

Nee, je kunt niet voor 100% alle mogelijke opties in een horloge proppen voor nog geen 200 euro, maar de Coros Pace 2 komt verder dan een horloge ooit is gekomen.

Veel smartfuncties vind je er niet op, en ook heb je geen routes, maps of navigatiefunctie, maar daarbuiten ontbreekt het een sporter aan bijna niets. En dat is ronduit indrukwekkend.

Wil je ontdekken hoeveel dit horloge jou kan bieden? En hoe fijn ie om je pols zit? Bestel de Coros Pace 2 dan direct bij Coolblue, Bever of Amazon en ontvang hem binnen een paar dagen in huis.

Alternatieven

Garmin Vivoactive 5
9.6
62 reviews
Garmin Vivoactive 5 Vanaf: 244
9.5
13 reviews
Garmin Fenix 7 Pro Vanaf: 673
Fenix-7-sporthorloge-hoofdafbeelding
9.4
175 reviews
Garmin Fenix 7 Vanaf: 479
Garmin Enduro 2
9.4
Garmin Enduro 2 Vanaf: 930
Garmin Forerunner 245
9.3
110 reviews
Garmin Forerunner 245 Vanaf: 223
Garmin Epix 2 Review
9.3
37 reviews
Garmin Epix Vanaf: 549
Garmin Forerunner 255 gps horloge
9.3
56 reviews
Garmin Forerunner 255 Vanaf: 277
Garmin Forerunner 945 review
9.2
Garmin Forerunner 945 Vanaf: 419
Garmin Forerunner 955 gps horloge
9.2
Garmin Forerunner 955 Vanaf: 460

Vergelijk met

Vergelijk de Coros Pace 2 met andere sporthorloges

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Er zijn nog geen reviews!